A A A

Republica Moldova participă la Conferința Asociației Europene a Numărului de Urgență

Published on: Mie, 04/05/2017 - 13:15

O delegație a Republicii Moldova, condusă de Liviu Oboroc, director al Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, participă, în perioada 5-7 aprilie 2017, la Conferința Asociației Europene a Numărului de Urgență (EENA), în Budapesta, Ungaria. Evenimentul reunește circa 600 de participanți din aproximativ 50 de țări, inclusiv servicii de urgență și reprezentanți ai autorităților publice, ai instituțiilor  de reglementare în telecomunicații, precum și furnizori de servicii în domeniu, și are drept scop promovarea schimbului de bune practici în implementarea numărului european de urgență 112.

Astfel, peste 60 de experți și practicieni vor aborda subiecte și tendințe actuale ce țin de dezvoltarea serviciilor de urgență, probleme de reglementare în domeniu, precum și aspecte operaționale și tehnice în timpul sesiunilor  plenare și paralele. Totodată, pe parcursul celor 3 zile, participanții vor avea posibilitatea să viziteze  zona de expoziție, unde companii-lidere pe piață vor  prezenta cele mai noi produse și vor propune soluții inovatoare pentru zonele critice ale serviciilor de urgență.  

Asociația Europeană a Numărului de Urgență este o organizație neguvernamentală, cu sediul la Bruxelles, ce a fost înființată în anul 1999 în scopul implementării  serviciilor de urgență de înaltă calitate și îmbunătățirii răspunsului de urgență, în conformitate cu cerințele cetățenilor. De asemenea, EENA promovează instituirea unui sistem eficient de alertare a populației în situații de urgență iminente sau în curs de amplificare.

În prezent, EENA întrunește în calitate de membri peste 1300 de reprezentanți ai serviciilor de urgență din peste 80 de țări, 80 de furnizori de soluții, 15 asociații / organizații internaționale, în jur de 200 de membri ai Parlamentului European și circa 90 de cercetători.

Serviciul Unic pentru apelurile de urgență 112 este implementat pe întreg teritoriul Uniunii Europene. În Republica Moldova, Serviciul respectiv urmează să devină complet funcțional până la sfârșitului anului 2018.

Toate noutăţile

27/04/2017 - 17:06
Eleonora Vasilachi, șef de direcție la Ministerul Tehnologiei Informației și Telecomunicațiilor, reprezintă Republica Moldova, astăzi, 27 aprilie,la seminarul regional pentru țările CSI și Georgia,...Read more
26/04/2017 - 14:51
Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev, a întreprins, la 25 aprilie, o vizită de lucru, în centrul raional Cahul, în conformitate cu orarul întîlnirilor membrilor...Read more
20/04/2017 - 17:14
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a anunţat, astăzi, 20 aprilie, iniţierea consultărilor publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Strategiei de...Read more