A A A

Proiectele MTIC, discutate în cadrul vizitei de lucru a viceministrului Vitalie Ciolac, la Rezina

Published on: Mar, 02/21/2017 - 16:12

Principalele proiectele promovate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și progresele obținute în domeniul TIC, au fost discutate la Rezina, în cadrul unei vizite de lucru a viceministrului Vitalie Ciolac.

Acțiunea a fost  întreprinsă în conformitate cu Hotărârea Guvernului „Privind stabilirea zilei de audiență și de întâlnire a membrilor Guvernului cu cetățenii”.

În cadrul vizitei de lucru, viceministrul a avut o întrevedere cu președintele raionului, Eleonora Graur, în cadrul căreia au discutat despre realizările și problemele cu care se confruntă raionul. Oficialii și-au exprimat deschiderea pentru dezvoltarea în comun a proiectelor din domeniul TIC. 

Programul viceministrului a cuprins și întâlnirea cu conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, primarii, consilierii raionali și cetățenii. Vitalie Ciolac a informat audiența despre cele mai noi proiecte ale Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și le-a vorbit despre pașii planificați pentru impulsionarea acestui domeniu. „Sectorul IT capătă o pondere din ce în ce mai mare în economia națională, în acest context,  scopul ministerului este de a dezvolta în continuare acest domeniu, prin implementarea proiectelor prioritare precum: Strategia Moldova digitală 2020, programul de tranziție la televiziunea digitală, serviciul unic pentru apelurile de urgență 112, proiectul legii privind parcurile IT, precum și serviciile prestate de instituțiile subordonate”, a menționat viceministrul TIC.

Un subiect aparte a discuțiilor au fost planurile de modernizarea si implementarea reformelor în cadrul ÎS ”Poșta Moldovei” care prevede diversificarea și lărgirea spectrului de servicii prestate de către aceasta.

„Intenționăm o modernizare completă a întreprinderii, astfel ca toate oficiile poştale din ţară să fie digitizate și să fie dotate cu tehnica de ultima generație, iar acest fapt ar însemna nu doar o deservire calitativă și o atitudine la nivel față de client dar și condiții mai bune de muncă pentru personal”, a spus Vitalie Ciolac.

În finalul vizitei, Vitalie Ciolac a luat cunoștință de activitatea Oficiului poștal, Biroului de evidență și documentare a populației și a Biroului de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto, din raionul Rezina.

Toate noutăţile

27/04/2017 - 17:06
Eleonora Vasilachi, șef de direcție la Ministerul Tehnologiei Informației și Telecomunicațiilor, reprezintă Republica Moldova, astăzi, 27 aprilie,la seminarul regional pentru țările CSI și Georgia,...Read more
26/04/2017 - 14:51
Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev, a întreprins, la 25 aprilie, o vizită de lucru, în centrul raional Cahul, în conformitate cu orarul întîlnirilor membrilor...Read more
20/04/2017 - 17:14
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a anunţat, astăzi, 20 aprilie, iniţierea consultărilor publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Strategiei de...Read more