A A A

Noi modificări în Programului de tranziţie de la televiziunea analogică la cea digitală terestră, aprobate de Guvern

Published on: Mie, 02/01/2017 - 15:31

Noi modificări în Programului de tranziţie de la televiziunea analogică la cea digitală terestră,  aprobate de Guvern.

Un proiect în acest sens a fost prezentat în cadrul ședinței de Guvern, de către Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vasile Botnari.

Potrivit ministrului, modificările respective au fost elaborate pentru a impulsiona procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră, ce urmează să fie realizată până la sfârșitul acestui an. 

În particular, documentul prevede implementarea standardului avansat de compresie MPEG-H, care este cu circa 40% mai eficient decât MPEG-4  utilizat în prezent. Aceasta va permite difuzarea într-un multiplex a peste 21 de programe TV, față de maxim 15 în prezent. Ca urmare, se vor diminua costurile pentru radiodifuzori, care vor avea un interes mai mare de a emite în semnal digital terestru.

În același context, este prevăzută posibilitate utilizării a 10 din cele 21 alocări regionale, pentru crearea a 2 rețele de televiziune digitală cu acoperire națională, ceea ce va spori interesul pentru frecvențele respective a potențialilor investitori.

Tranziția la TV digitală este o obligația ce Republica Moldova și-a asumat-o prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”.

Toate noutăţile

28/03/2017 - 17:28
Evenimentul este găzduit de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în perioada 28-29 martie 2017. Vitalie Tarlev , viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, a declar at...Read more
24/03/2017 - 15:32
La data de 30 martie industria IT, Guvernul, comunitatea antreprenorială, investitorii și partenerii de dezvoltare își dau întâlnire la Moldova ICT Summit 2017, evenimentul anului în domeniul...Read more
16/03/2017 - 12:10
În data de 15 martie curent și-a lansat oficial activitatea Centrul de excelență în tehnologia informației Tekwill. Centrul Tekwill a fost creat printr-un proiect de parteneriat public-privat în...Read more