A A A

Noi modificări în Programului de tranziţie de la televiziunea analogică la cea digitală terestră, aprobate de Guvern

Published on: Mie, 02/01/2017 - 15:31

Noi modificări în Programului de tranziţie de la televiziunea analogică la cea digitală terestră,  aprobate de Guvern.

Un proiect în acest sens a fost prezentat în cadrul ședinței de Guvern, de către Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vasile Botnari.

Potrivit ministrului, modificările respective au fost elaborate pentru a impulsiona procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră, ce urmează să fie realizată până la sfârșitul acestui an. 

În particular, documentul prevede implementarea standardului avansat de compresie MPEG-H, care este cu circa 40% mai eficient decât MPEG-4  utilizat în prezent. Aceasta va permite difuzarea într-un multiplex a peste 21 de programe TV, față de maxim 15 în prezent. Ca urmare, se vor diminua costurile pentru radiodifuzori, care vor avea un interes mai mare de a emite în semnal digital terestru.

În același context, este prevăzută posibilitate utilizării a 10 din cele 21 alocări regionale, pentru crearea a 2 rețele de televiziune digitală cu acoperire națională, ceea ce va spori interesul pentru frecvențele respective a potențialilor investitori.

Tranziția la TV digitală este o obligația ce Republica Moldova și-a asumat-o prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”.

Toate noutăţile

21/02/2017 - 16:12
Principalele proiectele promovate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și progresele obținute în domeniul TIC, au fost discutate la Rezina, în cadrul unei vizite de lucru a...Read more
09/02/2017 - 13:44
Cabinetul de miniștri a decis în cadrul ședinței de Guvern din 8 februarie curent, reorganizarea Întreprinderii de Stat „Centrul National pentru Frecvenţe Radio” în Instituție Publică. Proiectul...Read more
07/02/2017 - 09:38
Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Interne al Regatului Suediei, Andres Ygeman. La întâlnire a participat și Ministrul...Read more