A A A

Ministrul TIC Vasile Botnari a avut o întrevedere cu Ministrul Statisticii şi Implementării Programelor al Republicii India

Published on: Vin, 11/04/2016 - 15:08

India este interesată în dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul societății informaționale, a sectorului de comunicații și servicii electronice cu Republica Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de Ministrul Statisticii şi Implementării Programelor din Republica India, Devaragunda Venkappa Sadananda Gowda în cadrul unei întrevederi cu Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre posibilitatea impulsionării relațiilor de colaborare precum și a schimbului de experiențe privind implementarea proiectelor cu importanță majoră a ministerului TIC.

Vasile Botnari a apreciat deschiderea Republicii Indiene pentru a contribui la dezvoltarea sectorului IT din Moldova, care capătă o pondere importantă în economia națională.

„Sectorul IT se află în plină ascensiune în Republica Moldova. De menţionat că, în ultimii ani Ministerul și-a propus mai multe proiecte ambițioase de dezvoltare a acestui domeniu, în realizarea cărora, mizează pe suportul partenerilor externi de dezvoltare, inclusiv a Instituțiilor de profil din India”, a menționat Vasile Botnari.

Ministrul a prezentat delegației indiene domeniile de competență a Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, punând accent pe elaborarea și implementarea Strategiei Naționale Moldova Digitală 2020, a Strategiei de sporire a competitivității industriei IT, a proiectului de Lege privind Parcurile IT precum crearea și implementarea serviciului unic al apelurilor de urgență 112.

La rândul său, D. V. Sadananda Gowda a felicitat echipa MTIC pentru performanțele din ultima perioadă, subliniind că, apreciază deschiderea conducerii ministerului în vederea inițierii unor relații de colaborare.

Ministrul indian a dat asigurări că va susține proiectele Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și este deschis spre noi căi de colaborare care au ca scop asigurarea premiselor necesare pentru dezvoltarea industriei tehnologiei informației și comunicațiilor.

Toate noutăţile

24/03/2017 - 15:32
La data de 30 martie industria IT, Guvernul, comunitatea antreprenorială, investitorii și partenerii de dezvoltare își dau întâlnire la Moldova ICT Summit 2017, evenimentul anului în domeniul...Read more
16/03/2017 - 12:10
În data de 15 martie curent și-a lansat oficial activitatea Centrul de excelență în tehnologia informației Tekwill. Centrul Tekwill a fost creat printr-un proiect de parteneriat public-privat în...Read more
10/03/2017 - 10:48
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor va găzdui la Chișinău, în perioada 28-29 martie 2017, Forumul regional al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor pentru Europa și CSI „...Read more