A A A

Copiii cu vârsta de până la 15 ani din R. Moldova vor putea participa la concursul epistolar lansat de MTIC

Published on: Vin, 03/31/2017 - 16:24

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, în colaborare cu Ministerul Educației, invită copiii din Republica Moldova să participe la Concursul compozițiilor epistolare. Acest eveniment are loc în cadrul etapei naționale a Concursului internațional al compunerilor de gen epistolar printre tineri, ediția a 46-a, ce se desfășoară la decizia Uniunii Poștale Universale (UPU). 

Tema concursului este următoarea: „Imaginează-ți că ești consilier al noului Secretar General ONU: ce problemă mondială l-ai ajuta să rezolve în primul rând? Ce sfaturi i-ai da pentru a rezolva problema dată?” .                                                         

 Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” se adresează tuturor copiilor cu îndemnul de a utiliza șansa de a scrie o scrisoare prin intermediul concursului, “din moment ce fiecare copil, cu siguranță, are un vis de a deveni o personalitate importantă”. Concursul este organizat în scopul dezvoltării gândirii și formării deprinderilor de a compune la tinerii epistolari, precum și în scopul consolidării relațiilor de prietenie pe arena internațională, aceasta fiind una dintre  misiunile  principale ale UPU.                                   

Participanții la concursul epistolar  trebuie să respecte următoarele condiții: să prezinte o compunere în limba română,  ce va conține între 500 și 1000 de cuvinte. În lucrare nu va fi indicat  numele și adresa participantului, aceste detalii vor fi scrise pe o foaie aparte, ce va fi alăturată compoziției epistolare. Compozițiile care nu corespund măcar uneia din condițiile de mai sus vor fi eliminate din concurs. 

Câștigătorii vor beneficia de premii bănești de 500 lei - pentru locul I, de 300 lei – pentru locul II și, respectiv, de 200 lei – pentru locul III. Lucrările finaliștilor vor fi publicate. Compoziția câștigătoare apreciată cu premiul întâi va fi expediată Uniunii Poștale Universale pentru a participa la etapa internațională a concursului. Uniunea Poștală Universală în colaborare cu UNESCO va selecta trei dintre cele mai reușite compoziții, ce vor fi apreciate cu medalii de aur, argint și bronz. Alte cinci compoziții vor obține mențiuni speciale. De asemenea, vor mai fi acordate cadouri valoroase, diplome, alte premii speciale oferite de către administrațiile poștale. 

Lucrările vor fi expediate prin poștă, până la data de 21 aprilie 2017 (data poștei) la următoarea adresă: Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (pentru Concursul epistolar), bulevardul Ștefan cel Mare, numărul 134, MD-2012 CHIȘINĂU, Republica Moldova. Persoanele interesate se pot adresa pentru informații la numărul de telefon 022 251 111, Direcția politici în domeniul comunicațiilor a MTIC.

Pe parcursul celor 45 de ani de la lansare, peste 1 milion de copii din 64 de țări au participat la concursului respectiv. 

Toate noutăţile

27/04/2017 - 17:06
Eleonora Vasilachi, șef de direcție la Ministerul Tehnologiei Informației și Telecomunicațiilor, reprezintă Republica Moldova, astăzi, 27 aprilie,la seminarul regional pentru țările CSI și Georgia,...Read more
26/04/2017 - 14:51
Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev, a întreprins, la 25 aprilie, o vizită de lucru, în centrul raional Cahul, în conformitate cu orarul întîlnirilor membrilor...Read more
20/04/2017 - 17:14
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a anunţat, astăzi, 20 aprilie, iniţierea consultărilor publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Strategiei de...Read more