A A A

Centrul de Poștă Bălți a fost renovat și modernizat

Published on: Mie, 11/23/2016 - 19:52

Astăzi, 23 noiembrie, s-a desfăşurat evenimentul de redeschidere după renovare a oficiului poştal central MD 3121 din oraşul Bălţi. Clădirea oficiului poștal din Bălți reprezintă un monument de arhitectură construit la începutul sec. XX, iar acum un an se afla într-un stadiu avansat de degradare.  

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a menționat la evenimentul de inaugurare a sediului renovat că, astăzi, orașului Bălți i-a fost redat un monument de arhitectură. „Clădirea în care ne aflăm, face parte din istoria Poștei, aici fiind amplasat unul dintre primele oficii poștale. Acum, pe lângă partea funcțională, acest edificiu renovat va contribui la îmbunătățirea aspectului orașului Bălți”, a declarat Vasile Botnari. 

De asemenea, ministrul TIC a remarcat că, datorită dotării centrului de poștă cu tehnică modernă, angajații instituției că vor avea condiții de muncă mai bune, iar cetățeni vor beneficia de servicii poștale mai calitative.  

Directorul general al ÎS Poșta Moldovei, Serghei Nastas, a remarcat că întreprinderea nu mai este un simplu intermediator de corespondență și prestează o gamă largă de servicii pentru cetățeni. „Acum, suntem capabili să prestăm întreaga gamă de servicii financiare: de la încasări și eliberări plăți până la procesul complet de microfinanțare”, a punctat Serghei Nastas. 

Renovările au fost remarcate și de către angajații oficiilor poștale: „Tehnica veche a fost înlocuită cu una nouă, în oficiul s-a efectuat reparație, fapt care va contribui la continua sporire a calității serviciului prestat”, a relatat operatorul poștal din cadrul oficiului MD-3101, Cristina Roșu. 

Lucrările de reconstrucție a edificiului au început în iunie 2016, timp în care  oficiul poștal a fost dotat cu mobilier nou, calculatoare și rând electronic. Reparația oficiului poştal a constat în executarea drenajului pentru micșorarea nivelului apelor subterane, hidroizolarea subsolurilor, care erau inundate, refacerea tencuielii şi a pardoselii, înlocuirea uşilor şi a geamurilor, refacerea instalaţilor sanitare, electrice, de încălzire şi de climatizare, precum și renovarea faţadei și a acoperișului, instalarea sistemelor de semnalizare și stingere a incendiului, precum și amenajarea teritoriului și înverzirea lui. 

În 2016, ÎS Poșta Moldovei a renovat 24 de oficii poștale în toată țara.

 

21-11-2016

Toate noutăţile

24/03/2017 - 15:32
La data de 30 martie industria IT, Guvernul, comunitatea antreprenorială, investitorii și partenerii de dezvoltare își dau întâlnire la Moldova ICT Summit 2017, evenimentul anului în domeniul...Read more
16/03/2017 - 12:10
În data de 15 martie curent și-a lansat oficial activitatea Centrul de excelență în tehnologia informației Tekwill. Centrul Tekwill a fost creat printr-un proiect de parteneriat public-privat în...Read more
10/03/2017 - 10:48
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor va găzdui la Chișinău, în perioada 28-29 martie 2017, Forumul regional al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor pentru Europa și CSI „...Read more