A A A

ATENŢIE! Un nou mesaj malițios vă pune iPhone-ul în pericol

iPhone-urile sunt niște telefoane foarte bune, fapt confirmat și de vânzările astronomice. Un nou mesaj malițios reușește însă să vă îngenuncheze gadgetul.

Vulnerabilități grave de securitate sunt descoperite deseori pe orice tip de gadgeturi. Atâta timp cât rulează un sistem de operare, respectiva platformă poate fi exploatată de persoane rău intenționate. De cele mai multe ori, scopul indivizilor din branșă este să găsească o vulnerabilitate care poate avea un impact dezastruos asupra unui dispozitiv foarte popular, precum un iPhone, scrie playtech.ro.

În urmă cu câteva luni detaliam circumstanțele un pic ciudate în care un mesaj vă poate bloca smartphone-ul Apple, indiferent de versiunea de firmware instalată. Mai mult decât atât, dacă ați fi încercat să vă reporniți gadgetul în speranța remedierii problemei, acesta intra într-o buclă de repornire. Partea frustrantă este că tocmai a fost descoperită o nouă cale prin care un iPhone poate avea probleme foarte mari de funcționare tot din pricina unui mesaj.

În cazul vulnerabilității exploatate în primul caz, cei de la Apple au fost destul de eficienți în a remedia respectiva breșă de securitate. Există însă posibilitatea ca vulnerabilitatea exploatată în cazul clipului de mai sus să fie un pic mai greu de acoperit. Nu de alta, dar funcționează chiar și pe ultimele versiuni beta de iOS 10.2.1.