A A A

Google Drive introduce abonamentele anuale!

Google a lansat noi planuri tarifare pentru închirierea de spaţiu de stocare pe serviciul Google Drive. Acestea pot fi încheiate pe un an întreg şi aduc reduceri de preţ de 17% faţă de plata lunară.

Cele două noi abonamente sunt disponibile doar pentru cei care doresc să închirieze 100 sau 1 TB de spaţiu de stocare, însă chiar şi cu reducerea noii oferte, tot nu este cel mai ieftin serviciu de acest fel disponibil.

Pentru 100 GB pe Google Drive, Google cere 9,99 lei româneşti pe lună în acest moment, însă abonamentul pe un an întreg costă doar 99,99 lei româneşti. 1 TB este însă de cinci ori mai scump, atât lunar, cât şi anual, abonamentele fiind listate la 49,99 lei româneşti, respectiv 499,99 lei româneşti. Comparativ cu Dropbox, care cere 8,25 euro pe lună pentru 1 TB şi cu OneDrive de la Microsoft, care include si abonament Office 365 la numai 79 de euro pe lună, preţurile Google sunt puţin cam piperate, în special având în vedere că abonamentul oferă doar spaţiu de stocare şi niciun alt beneficiu extra.