A A A

Japonezii vor să lanseze ecrane LCD flexibile

Bătălia pentru ecranul suprem continuă, iar japonezii au de gând să creeze ecrane LCD flexibile, chiar dacă AMOLED pare să fie viitorul.

În ultimii ani, a existat o luptă constantă între ecranele LCD și cele LED, iar acum cele AMOLED încearcă, din nou, să împingă în afara pieței tehnologia LCD. Cu toate acestea, display-urile cu cristale lichide sunt încă destul de performante și redau culorile cu un grad de fidelitate ridicat. Versatilitatea acestora a fost și încă este susținută de japonezii de la Sharp.

Totuși, Japan Display Inc. ar putea fi compania care să ducă lucrurile mai departe. Chiar dacă tehnologia AMOLED este din ce în ce mai populară, japonezii preferă să mizeze pe LCD. Chiar dacă Samsung are în plan să creeze ecrane pentru telefoane pliabile, Japan Display Inc. vrea să dezvolte ecrane LCD flexibile cu margini subțiri, de sub un milimetru grosime.

Aceștia estimează că primele variante de ecrane LCD flexibile vor fi disponibile în 2017, iar producția în masă va fi gata până în 2020.