Noutăţi

MOLDOVA-KOREA GOVERNMENT ICT FORUM FOR eMOLDOVA 2020

MTIC, 02.03.2012
MOLDOVA-KOREA GOVERNMENT ICT FORUM FOR eMOLDOVA 2020

Timp de două zile, 1-2 martie, la Chişinău s-a desfășurat forumul moldo-coreean în domeniul TIC pentru Strategia eMoldova 20202.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), Ministerul Administrației Publice și Securității (MOPAS), cu suportul Agenției Naționale pentru Societate Informațională (NIA) din Coreea. Din partea Moldovei au participat reprezentanții ai administrației publice centrale, ai partenerilor de dezvoltare, ai comunității academice și de afaceri. Coreea - liderul mondial în domeniul IT a participat cu o delegatie oficială a MOPAS si NIA -două instituții de stat care coordonează strategiile naţionale de informatizare şi asigură implementarea lor, precum și cu experți și reprezentanți ai companiilor cu renume internațional CORA și DAWAOO.

Participanții la MOLDOVA-KOREA GOVERNMENT ICT FORUM FOR eMOLDOVA 2020 au fost salutați de D-na Dona Școla, viceministrul TIC și Dl Chang Kwang Soo, asistentul ministrului MOPAS.

Pe agenda forumului au fost incluse prezentări ale organizatorilor despre situația actuală a cadrului de politici și nivelul de dezvoltare a societății informaționale în Moldova și Coreea, a fost expusă viziunea MTIC pentru eMoldova 2020, programele Centrului pentru Guvernare Electronică, starea actuală în industria TIC în Moldova. Participanții la forum au fost familiarizați cu practicile de succes din sectorul privat din Coreea, au făcut un schimb de opinii cu autorii Strategiilor și Programelor de dezvoltare TIC.

Experții din Coreea au accentuat direcțiile prioritare de dezvoltare: transformarea tehnologică a actului de administrare publică, promovarea industriei TIC, sporirea ponderii sectorului TIC in Produsul Intern Brut, creșterea pînă la 30% din volumul total de exporturi a produselor, echipamentelor și serviciilor bazate pe tehnologia informației.

Reprezentanții MTIC au declarat că acest gen de comunicare deschide noi oportunități în perspectiva formulării unui document strategic de politică publică de dezvoltare a Societăţii Informaţionale e-Moldova-2020, document care va contribui la dezvoltarea durabila a Republicii Moldova, având la bază tehnologia informaţiei si de comunicaţii.

Galerie foto

 

Conectaţi-vă