Comunicate de presa
Comunicate de presa
27.07.2011 | MTIC

Clubul de presă al societății civile despre utilizarea noilor tehnologii informaţionale în rezolvarea problemelor comunitare

Ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor Pavel Filip a fost invitatul Clubului de presă al Societăţii Civile.

La ședința Clubului organizat de Academia pentru Dezvoltare Educațională și PARC Communications au participat reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Primăriei municipiului Chişinău, Centrului e-Guvernare, ONG, mass-media şi mediului de afaceri. Tema pusă în discuție a fost „Utilizarea noilor tehnologii informaţionale în rezolvarea problemelor comunitare”.

Pavel Filip, a relatat despre priorităţile ministerului în vederea edificării Societăţii Informaţionale bazate pe cunoaştere în Republica Moldova. Potrivit lui, pentru realizarea acestui obiectiv ministerul îşi propune consolidarea următorilor piloni – infrastructura infocomunicaţională, conţinutul şi aplicaţiile, precum şi accesul utilizatorilor în sensul disponibilităţii echipamentelor terminale de acces la reţelele de comunicaţii electronice.

Totodată, Ministrul TIC a declarat că sistemul electronic de guvernare, care se află în proces de implementare în Moldova, este un obiectiv extrem de important, direcţionat spre a face mai eficientă şi mai transparentă relaţia dintre cetăţean şi Guvern, Guvern şi business. „Un sistem e-Guvernare funcţional, va fi o modalitate bună de luptă împotriva corupţiei prin excluderea la maximum posibil a factorului uman în raportul funcţionar-cetăţean. Aceasta va crea un mediu de stabilitate pentru business şi va permite dezvoltarea unui model economic nou, durabil, şi anume bazat pe investiţii şi exporturi, dar nu pe remitenţe şi importuri cum este în prezent ”, a remarcat ministrul TIC.

Un alt exemplu, adus de ministru este instalarea unui sistem inteligent de monitorizare a traficului, care ar permite excluderea mituirii poliţiei rutiere şi asigurarea încasărilor din amenzi în bugetul statului.

Pavel Filip a salutat proiectele prezentate în cadrul Clubului de presă - platforma alerta.md, iniţiativa „Hai Moldova!” - în scopul facilitării comunicării dintre autorităţi şi cetăţenii simpli prin utilizarea instrumentelor new-media.

Ministrul TIC s-a arătat interesat de un dialog permanent cu reprezentanții sectorului non-guvernamental și de sincronizarea politicilor promovate de autorități cu interesele societății civile.

Suplimentar:
Galerie foto

Calendar

<< 01-2015 >>
L M M J V S D
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Ai o întrebare pentru ministru? Servicii On-line Portalul serviciilor electronice Fondul de dezvoltare a proiectelor Lecţii electronice Guvernul Republicii Moldova

Date memorabile

Web-design by BAIPW
Powered by AIM2
Search powered by
Pagina accesată 120200 ori
Site accesat de 98792548 persoane
Acum pe site 2323 persoane
© 2000-2010, Registru