Arhiva noutatilor 2010
Arhiva noutatilor 2010
14.12.2010 | MTIC

Un finalist „iTineret – Viitorul începe cu tine” a reuşit să asigure liceul său cu reţea Wi-Fi

Veaceslav Creţu, finalist al concursului naţional “iTineret – Viitorul începe cu tine” ediţia I, a reuşit să asigure în liceul teoretic “Zîmbreni” din raionul Ialoveni o reţea de calculatoare interconectate la Internet fără fir, Wireless(Wi-Fi) LAN.

Asigurarea liceului din Zîmbreni cu reţea Wi-Fi a fost posibilă datorită iniţiativei lui Veaceslav, care împreună cu alţi doi colegi de liceu, Dorin Cărare şi Pavel Cazacu, au participat şi au câştigat un grant în valoare de 2000 de lei din partea „Fondului pentru Tineri Ialoveni”, în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri. Proiectul are ca scop dezvoltarea şi progresul domeniului informaţional în liceu. Proiectul va facilita însuşirea curriculum-ului la toate disciplinele şcolare prin referinţa la fluxul de informaţie stocat în Internet - prezentări 3D, grafice, experimente, filme tematice etc.

În implementarea proiectului cei trei tineri au format grupul de iniţiativă “Inovatorii”, fiind susţinuţi de Aurelia Paladi, profesoară de informatică şi de Primăria comunei Zîmbreni, care a mai oferit încă 700 de lei pentru proiect. Liderul echipei, Veaceslav Creţu ne-a comunicat că „Wireless (Wi-Fi) în liceu” este primul proiect de acest fel implementat în instituţiile de învățământ din raionul Ialoveni.

Implementarea proiectului a început la 8 noiembrie curent şi a cuprins activităţi legate de partea tehnică şi cursuri pentru profesori despre utilizarea internetului şi importanţa lui în facilitarea procesului de studiu.
Proiectul a fost lansat oficial la 7 decembrie curent. La evenimentul de lansare a fost prezentă echipa organizatorică a concursului “iTineret – Viitorul începe cu tine”, reprezentanţi ai MTIC, elevi, profesori şi directoarea liceului, Varvara Stavri.

Pentru a le facilita şi activitatea de mai departe, tinerilor din grupul „Inovatorii” le-au fost înmânate câte un flash card din partea Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, reprezentat la eveniment de Liubov Platonov, coordonator al concursului „iTineret-Viitorul începe cu tine” din partea ministerului TIC.

Succesele obţinute de V. Creţu în cadrul primei ediţii a concursului, i-au entuziasmat pe colegi, dornici de a afla cât mai multe detalii despre cea de-a doua ediţie a concursului „iTineret – Viitorul începe cu tine”. Cu o prezentare detaliată a venit dna Liubov Platonov, care le-a explicat tinerilor procedura de aplicare, beneficiile de participare la concurs, despre premiile oferite de sponsori etc. „Concursul „iTineret – Viitorul începe cu tine” este o modalitate eficientă de afirmare şi de acumulare a cunoştinţelor şi a experienţei pentru cei care vor să devină buni specialişti în IT”.

„iTineret – Viitorul începe cu tine” este un concurs naţional în domeniul tehnologiilor informaţionale, adresat elevilor şi studenţilor, cetăţeni ai Republicii Moldova. Concursul este la a doua ediţie şi se desfăşoară în perioada septembrie 2010 – iulie 2011 sub patronajul Ministrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

Sponsori: StarNet, Moldtelecom, Moldcell, Microsoft, Evisoft, Suncommunications, Î.S. CRIS Registru, Î.S. Centrul Naţional pentru frecvenţe radio, Î.S. MoldData.

Partneri informaţionali: Unimedia, AllFun, Privesc.eu

Pentru detalii: www.itineret.md

Calendar

<< 01-2015 >>
L M M J V S D
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Ai o întrebare pentru ministru? Servicii On-line Portalul serviciilor electronice Fondul de dezvoltare a proiectelor Lecţii electronice Guvernul Republicii Moldova

Date memorabile

Web-design by BAIPW
Powered by AIM2
Search powered by
Pagina accesată 4784457 ori
Site accesat de 99778016 persoane
Acum pe site 2590 persoane
© 2000-2010, Registru